Wie we zijn

Pieter Vermeersch is de zaakvoerder van Citypixels. Hij heeft de graad van Meester in de Beeldende kunsten.

Na ervaring te hebben opgedaan in de reclame- en communicatiesector, heeft Pieter besloten om zijn eigen bedrijf op te starten.

De lijst van klanten wordt steeds groter en samen met zijn team blijft hij zich inzetten om zeer nauwgezette en kwalitatieve beelden te maken aan een redelijke prijs.

 

.

Awards en onderscheidingen
.

Winnaar van de Michel Leën Award 2006. Voorlaatste- en laatstejaars studenten uit reclame-, communicatie- en aanverwante studierichtingen in België werden uitgenodigd om een reclamecampagne te maken voor de Centra voor Basiseducatie. Mijn campagne werd verkozen door een 12-koppige professionele jury met top-mensen uit de reclamewereld uit meer dan 230 inzendingen. De campagne is verschenen in alle belangrijke Belgische kranten en de winnaar mocht deelnemen aan de Roger Hatchual Academy in Cannes tijdens het internationale reclamefestival in 2006. De prijs wordt jaarlijks georganiseerd door de Creative Club of Belgium en uitgereikt tijdens het jaarlijkse gala.

Top Topical Awards 2007. Een top topical is een advertentie die duidelijk gerelateerd is aan gebeurtenis die plaatsvindt op de dag dat ze gepubliceerd wordt. Ik zat in de shortlist met de campagne voor de Centra voor Basiseducatie.

De Canvascollectie/ La Collection Rtbf 2010. In het S.M.A.K. in Gent, waar ik deelgenomen heb, waren er 1300 deelnemende kunstenaars met elk 3 werken. Daarvan zijn er na de preselectie uiteindelijk 27 werken geselecteerd door de nationale jury om tentoongesteld te worden in de Bozar van 6 mei tot 6 juni 2010. Ik was één van de gelukkigen. Nationaal deden er zo’n 8000 mensen mee aan de Canvascollectie/ La Collection Rtbf. Alles werd ook in een reeks van 9 afleveringen uitgezonden op zondagavond.

De Canvascollectie/ La Collection Rtbf 2012. In het M Museum Leuven, waar ik deelgenomen heb, waren er 480 deelnemende kunstenaars met elk 3 werken. Daarvan zijn er na de preselecties uiteindelijk 22 werken geselecteerd door de nationale jury om tentoongesteld te worden in de Bozar van 10 mei tot 10 juni 2012. Mijn werk was één van de geselecteerde werken om in de Bozar tentoongesteld te worden. Alles werd ook in een reeks van 7 afleveringen uitgezonden op zondagavond. Dit project kan je bekijken door op de volgende link te klikken: Canvascollectie 2012

Een selectie van onze projecten kan je hier vinden: Projecten

Solotentoonstelling in Aporia Gallery te Brussel – 19 mei tot 16 juni 2018 – 11 grote prints, een videoproject en een grote maquette waren hier te zien

Museum M Leuven 2017 – There’s always more to see – Selected “Open M” artist. 4 artworks shown – 2017

Tentoonstelling in Ljubljana, Slovenië – Begin juni 2019 maakte het werk van Pieter deel uit van een tentoonstelling in Kresija Gallery in het hartje van Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. De tentoonstelling werd georganiseerd door het kunstenplatform WARP en werd onder andere bijgewoond door de Belgische Ambassadeur verantwoordelijk voor de regio.